Gümüş Nasıl Parlatılır?

30-05-2022 19:01
Gümüş Nasıl Parlatılır?

En sık sorulan sorulardan biri de evde gümüş nasıl parlatılır? Kararan gümüş aksesuar için işte size bazı ipuçları. Hem erkek hem de bayanların kolayca parlatma tekniklerinden bahsedeceğiz. Bu teknikler tamamen gümüş ve altın içinde geçerlidir.

Uygulayabileceğiniz takı ve aksesuar listesi:

  • Kolye
  • Alyans
  • Yüzük
  • 1000 Ayar Gümüş
  • Tesbih
  • Hızma
  • Rose
  • Püskül

Bir çoğumuzun bildiği tekniklerden bazıları ise, diş macunu ile gümüş parlatma tekniğidir. Sigara külü ile parlatma ise kısa süreliğine sürmektedir. Gümüş unutmayalım ki kararan bir maddedir. Aksesuarların ve takıların üzerine altın kaplama yapılarak, kullanıma bağlı olarak uzun dönemlerce muhafaza edebilirsiniz.

Diş Macunu ile Gümüş Parlatma

Diş macunu tekniğindeki en önemli noktalardan bir tanesi unutmamalıyız ki diş macunu mükemmel bir parlaklık sağlayacaktır fakat gümüş takılarınıza zarar verebilir. Macunun içinde bulunan maddeler aşındırabilir ve çizebilir. Aman göz yaparken kaç çıkartmayın!

1.İçerisinde beyazlatıcı, tartar formüllü vb. maddeler bulunmayan beyaz(renksiz), düz bir diş macunu seçin. Çünkü bu maddeler gümüş madenini çizmeye ve aşındırmaya karşı kuvvetlidir.

2.Gümüş aksesuarınızı biraz su ile nemlendirin. Diş macunu sürdüğünüz zaman yayılmasına ve yumuşatmasına yardımcı olacaktır. Mücevherleri suyla dolu bir kâseye batırarak nemlendirebilirsiniz. Bu işlemi lavabo üzerinde yapmaktan kaçının; Aksesuarın taşlarını düşürürseniz, bulmanız çok zor olur.
 
  1. Takıya az miktarda diş macunu sürün. Küpe, yüzük gibi takılar için uyguluyorsanız, ortalama bir bezelye büyüklüğü kadar sürün. Diş macununu uygulamak için peçete yardımıyla veya ince temiz bir bez ile iyice ovalayın.
  1. Kehribar, akik, zümrüt, lapis gibi doğal taşları temizlerken kesinlikle çok dikkatli olun. Hassas ve yumuşak bir dokusu olduğundan dolayı yamulma ihtimalleri vardır. Olduğunca özen göstererek narin bir şekilde sürüp ovalayın.
  1. Detaylı olarak temizlemek için kullanmadığınız bir diş fırçasıyla nemlendirerek iyice fırçalayın. Köpük köpük olacaktır. Diş fırçası kâğıt havlu ile ulaşamadığınız yerleri çok daha iyi bir şekilde ulaşıp temizleyecektir. Yumuşak bir diş fırçası kullanmanızı tavsiye ederiz.
  1. İyice köpürdükten sonra 3 ile 5 dakika arasında dinlenmeye bırakın. Bu süre zarfında daha sert lekeleri kökünden götüreceksiniz.
  1. Biraz daha diş macunu ekleyip parlayana kadar sürün. Ortalama 10 dakika boyunca ovalayıp nemlendirin.
  1. Takıları ılık suda durulayın. Bunu yapmanın en iyi yolu lavabonuzun altına bir kap koyup takılarınızı akan su altında yıkamaktır. Bunu yapmakta çok tereddütlü iseniz, takıları bir bardak ılık suya batırıp diş macunu artıklarını ovalayabilirsiniz.
  1. Takılarınızı yumuşak bir bezle hafifçe kurulayın ve daha sonra üzerine koymadan önce saç kurutma makinesiyle kurutun. Mücevherleri kurutmak için mikrofiber gibi yumuşak bir bez kullanın. Suyun çoğunu aldıktan sonra temiz, yumuşak bir kağıt havluya yerleştirin. Tamamen kuruyana kadar bekleyin. Bu özellikle zincirler ve süslü broşlar gibi çok sayıda köşeli parçalarda önemli bir etkendir.

Mağazamız üzerinden tüm gümüş takı modellerine göz atmanızı tavsiye ederiz.


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.