Kuyumcu Terazisi Nedir?

08-03-2022 11:20
Kuyumcu Terazisi Nedir?

Kuyumcu Terazisi Nedir? 

 

Sektörel anlamda üst düzey bir kullanım şansı sunan kuyumcu terazisi modelleri oldukça hassas bir tartım yapabiliyor olmasıyla ön plana çıkıyor. Pek çok farklı baskül modeli ile kıyaslandığında teknik açıdan çok daha üstün özellikler ile donatılmış olan bu teraziler, hızlı ve kolay bir şekilde tartım işleminin yapılmasını sağlıyor. Bu pratiklik kuyumculuk sektöründe hizmet verenler için de büyük bir önem taşıyor.

Altın, gümüş gibi kıymetli madenlerin ve bu madenler kullanılarak hazırlanan aksesuarların tarım işleminin yapılabilmesi için kullanılan terazi çeşitleri kuyumcu terazisi nedir sorusunun en genel yanıtıdır. Bu ürünler farklı markalar tarafından farklı özellikler ile donatılabiliyor. Genel olarak bakıldığında ise sadece 1 mg ile 120 kg arasında değişebilen bir tartım aralığına sahip olduklarını da söyleyebiliriz.

Kuyumcu Terazilerinin Hassasiyet Derecesi Nedir?

Hassasiyet derecesi de kuyumcu terazisi nedir konusunda merak edilen hususlardan biri oluyor. Ürünlerin hassasiyet derecelerinin birbirinden farklı olabileceğini söyleyebiliriz. Ancak en temel özellikleri yüksek hassasiyet derecesine sahip olmalarıdır. İşte bu nedenle söz konusu terazi çeşitlerinden beklenti de olası en yüksek hassasiyet derecesine sahip olmalarıdır.

Genellikle kuyumcu terazisi çeşitlerinin hassasiyet derecesi de 0,01 g oluyor. Ancak daha düşük hassasiyet derecesine sahip terazilerle de karşılaşabilirsiniz. Kullanıcılar genellikle kendi beklentilerini ön planda tutarak ürün seçimi yapıyor. Şayet çok yüksek oranda bir hassasiyet derecesi gerekmiyorsa daha düşük bir bütçeyle de kuyumcu tartısı modeli satın almak mümkün olabiliyor.

Bu ürün modellerinin son dönemde LCD ekran ile geliştirildiğini de belirtebiliriz. LCD ekran sayesinde hassas kuyumcu terazisi ile yapılan tartım işleminin neticesi anında ekrana yansıyor. Elbette kompakt bir tasarıma sahip olmaları ve gayet küçük bir alan kaplamaları da ön plana çıkan özellikler arasında bulunuyor. Çoğunlukla kefe ebatları da kuyumculuk sektöründe sirkülasyonu olan ürünlerin rahatlıkla sığabileceği ölçülerde oluyor.

Kuyumcu Terazi Seçerken Bunlara Dikkat!

Yeni bir terazi modeli satın almayı planlıyorsanız bazı hususlara dikkat etmenizde fayda olacaktır. Bu hususların başında da onaylı olmaları geliyor. Eğer satın aldığınız teraziyi uzun süre sorunsuz bir şekilde kullanmak isterseniz tercihinizi sadece onaylı kuyumcu terazisi modelleri arasından yapmanızda fayda olacaktır. Aynı zamanda seçtiğiniz ürünlerin CE normlarına uygun olarak üretilmiş olup olmadığını da mutlaka gözden geçirin.

Seçim yaparken marka tarafından sunulan garanti kapsamına ve garanti koşullarına da göz atmanızda fayda olacaktır. Ayrıca Vibra kuyumcu terazisi gibi farklı markaların üretimi olan ürünlerin sahip olduğu özellikleri de birbiriyle kıyaslayabilirsiniz. Bu sayede en uygun olan ürünü bulmanız ve ihtiyaçlarınızı karşılayabilmesi mümkün hale geliyor. Bu arada online sipariş sitemizde aradığınız tüm kuyumcu terazilerini geniş bir seçenek yelpazesi şeklinde bulabilirsiniz. Sitemizde bu teraziler son derece düşük rakamlarla kullanıma sunuluyor. Ekonomik bir alışveriş yapmak son derece kolay oluyor.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.