Pırlanta Mücevherlerinizin Bakımı İçin Bizden Size Tavsiyeler

21-07-2022 17:17
Pırlanta Mücevherlerinizin Bakımı İçin Bizden Size Tavsiyeler

Birlikteliğin ve sevginin simgesi olan pırlantalar, Kadınların en çok arzuladığı mücevherlerdir. Dünyanın en sert maddesi olsa da, bununla birlikte en hassas taşlarıdır. Bu tarafıyla kadınlara benzeyen pırlantaların bakımı da oldukça önem ister. Pırlanta takılarınıza iyi davranmazsanız, zamanla parlaklıklarını yitirip küskün bir tavır alırlar. Pırlanta aksesuarlarınıza, diğer takılarınızdan çok daha fazla özen göstermelisiniz.

Bu öneminizin karşılığını, ışıl ışıl parıltısıyla tüm gözleri üstüne çekerek fazlasıyla karşılayacaktır. Pırlanta yüzükler, pırlanta kolyeler, pırlanta broşlar fazlalığın içinde size asil ve gösterişli bir duruşla fark edilmenizi sağlamaya yeter. Pırlanta aksesuarlarınızı korumanıza yardımcı olacak bakım önerilerini sıraladık.

Doktor, mühendis, mimar gibi mesleklerden biriyle uğraşıyorsanız veya ağır aletleri kullandığınız bir hobiniz var ise, bu işler sırasında pırlanta takılarınızı kullanamamanızı ve iş çıkışını beklemenizi öneririz.

Temizlik eşyaları ve yağlar, pırlantanızın üzerinde ince bir katman oluşturarak ömrünün azalmasına sebep olur. Bu malzemelerle uğraşırken pırlantanızı kullanmamaya özen gösterin.

Ellerinizi temizlerken veya temizlik esnasında, pırlantalarınızı rastgele bir yere bırakmayın. Bunun için banyonuzda özel bir kutu bulundurun. Küçük bir kutu pırlantalarınızın ömrünü uzatmaya yeterli.

Pırlanta takılarınızı, diğer mücevherlerinizle aynı yerde tutmak çizilmelerine ve zarar görmelerine neden olabilir. Bu yüzden, pırlanta takılarınızı farklı bölmelerde muhafaza etmelisiniz.

Pırlantalarınızı; kadife keselerde, kumaş kutularda veya ilk satın aldığınız özel kutusunda muhafaza edin.

Pırlantanızın bakımını düzenli olarak yaptırarak, her an ışıl ışıl olmasını sağlayın. Pırlantanız sayesinde siz de ışıl ışıl olacaksınız.

Pırlantalarınız için en kaliteli temizlemeyi kuyumcunuzun yapacağını bilmelisiniz. Her altı ayda bir, mücevhercinizi ziyaret ederek pırlantanızın profesyonel temizliğini yaptırın.

Çok sayıda pırlanta aksesuarınız varsa, kuyumcunuzdan özel pırlanta temizleme solüsyonu isteyin.

Özel bir işlemden geçen pırlantaların daha hassas olacağını bilin. Onları daha özenli kullanmanın üzerine düşün.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.