Yüzük Ölçüsü Nasıl Alınır? Yüzük Ölçüsü Hesaplama

15-02-2022 12:12
Yüzük Ölçüsü Nasıl Alınır? Yüzük Ölçüsü Hesaplama

Yüzük Ölçüsü Nasıl Alınır? Yüzük Ölçüsü Hesaplama

Yüzük ölçüsü nasıl alınırve hesaplaması nasıl olur sorusu her zaman kafamızı karıştıran bir konu olmuştur. Bu yazımızda aslında oldukça kolay ve pratik olan sizin dahi kısa sürede yapabileceğiniz ölçü alma yöntemleri hakkında detaylı bilgi vererek sizi bu yükten kurtaracağız. Gelin hep birlikte yüzük ölçüsü nasıl alınırmış öğrenelim.

Yüzük Ölçüsü Nasıl Alınır?

Yüzük ölçüsü nasıl alınırsorusunun aslında pek çok cevabı vardır. Kişiden kişiye değişen parmak ölçülerinden dolayı kimi zaman zorluk yaşanılan yüzük ölçüsü alma konusu kimi zaman içinden çıkılmaz bir hal alır.

Herkesin nasıl beden ve ayakkabı numarası farklı ise her insanında parmak ölçüsü de tabi ki farklıdır. Herkese uyabilecek ve herkesin rahatlıkla kullanabileceği standart bir ölçü tabi ki bulunmamaktadır.

Kadın ya da erkekler için aksesuar ölçülerinin bilinmesi oldukça önemli bir konudur. Özel günlerde sevdiklerinize takı seçimi yapacaksanız sonrasında uğraşmamak adına yüzük ölçüsü alma yöntemleri tam da size göre.

Pekiyüzük ölçüsü nasıl alınır? İşte merak edilen bu sorunun cevabına bu yazımızdan ulaşabilirsiniz. Böylece en pratik ve kısa yoldan parmak ölçünüzü bulabilirsiniz.

Yüzük ölçüsü hesaplama

Yüzük ölçüsü hesaplamaiçin kullanılan aslında en kolay yöntem size yakın olan bir kuyumcuya giderek öğrenmek olacaktır. Bunun dışında sizin de kolayca ve en pratik yolları kullanarakyüzük ölçüsü hesaplamayöntemlerini uygulamanız oldukça kolay olacaktır.

Yüzük ölçüsü hesaplamayöntemleri iki şekilde yapılmaktadır. Birinci yöntem "Çap” diğeri ise "Çevre” yöntemidir. Gelin bu yöntemler ileyüzük ölçüsü hesaplamanasıl yapılır hep beraber bakalım.

1.Çap Yöntemi

Çap yöntemi; severek kullandığınız bir yüzüğünüz var ise onun çapını kullanarak halka ölçüsü hesaplama yöntemidir. Öncelikle yüzüğünüzü elinize almalısınız. Yanınızda da milimetre ölçüsü olan bir cetvel bulundurmanız gerekmektedir.

Yüzüğünüzü yatay olarak bir masa ya da sehpanın üzerine koyun ve yüzüğünüzün iç çapını cetvel ile ölçün. Ölçme işlemini yaparken yüzüğün metal kısımlarını dikkate almayın lütfen. Burada asıl dikkat edilmesi gereken en önemli nokta yüzüğün en geniş kısmını ölçtüğünüzden emin olmanızdır.

Sonrasında cetvelden yüzüğünüzün ölçüsünü belirten milimetreyi okuyun ve aşağıdakiyüzük ölçüsü hesaplamaçizelgesinden ölçünüze denk gelen numaraya ulaşabilirsiniz.

2.Çevre Yöntemi

Çevre yöntemi ise elinizde ölçü olarak baz alabileceğiniz bir yüzük olmadığında kullanılabileceğiniz bir yöntemdir. Bu yöntemde elinize şerit halinde bir parça kağıt almanız ya da bir parça tel almanız size yardımcı olacaktır.

Öncelikle kağıt şeridi parmağınıza sarmalısınız. İki ucun birleştiği kısmı da kalem ile işaretlemelisiniz. Sonrasında işaretleme yaptığınız alanı milimetre ölçüsü olan bir cetveli elinize alarak şerit kağıt da işaretleme yaptığınız alanı ölçmelisiniz.

Burada da önemli olan nokta en geniş olanı ölçtüğünüzden emin olmanız olacaktır. Daha sonrasında ise aşağıda bulunanyüzük ölçüsü hesaplamaçizelgesinden parmak ölçünüze denk gelen numaraya ulaşabilirsiniz.

Yüzük Ölçüsü Alma

Yüzük ölçüsü almayöntemleri değişik şekiller de karşımıza çıkmaktadır. Halka ölçüsü alma şekilleri de kişiden kişiye değişiklik gösterir.

Ağırlıklı olarakyüzük ölçüsü almakonusunda çevre ve çap yöntemleri kullanılırken kimi zamanda ip ya da mezura gibi farklı nesneler kullanılarak parmak ölçüsü alma teknikleri kullanılmaktadır.

Parmağa takılacak aksesuar ölçüsü alma işlemini uygularken doğal olarak herkesin yüzük ölçüsü farklılık göstermektedir. Bunun olmasındaki en önemli sebepler cinsiyet ve kiloya bağlı olarak herkesin farklı bir yapıya sahip olması gelmektedir.

Türkiye de yaşayan kadınların parmak ölçüsü en küçük 8 numaradan başlar ve en büyük numara ise 28 olarak kabul edilmektedir. Standart olarak kabul edilen parmak ölçüsü ise Türk kadınlarında 15 numara olarak kabul edilmektedir.

Türk erkeklerine baktığımızda ise en küçük parmağa takılan aksesuar numarası 15 olarak ölçülmüştür. En büyük erkek halka numarasının ise 35 olduğu gözlenmiştir.

Doğal olarak küçük parmak ölçüsüne sahip olan kişilerin fiziksel olarak zayıf, büyük ölçülerine sahip olan kişilerin ise kilolu bir fiziksel yapıya sahip olduklarını tahmin etmek hiçte zor olmasa gerek.

Sizde sevdiğiniz bir insana aksesuar almak isterseniz tabi ki öncelikle onun parmak ölçüsünü bilmeniz gerekmektedir. Sizdeyüzük ölçüsüalmatekniklerinden yararlanarak karşınızdakinin parmak ölçüsüne kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Uluslararası Yüzük Ölçüleri

Uluslararası yüzük ölçüleriher ülke için farklılık göstermektedir. Ülkemizde sizin parmak ölçünüze denk gelen numara uluslararası yüzük ölçüleri tablosuna göre örnek vermek gerekirse İngiltere yüzük ölçüsüne uygun olmayacaktır.

İnternet kanalı ile yurt dışından satın alacağınız yüzükler içinuluslararası yüzük ölçülerihakkında bilgi sahibi olmanız sizi yanlış tercih yapmaktan kurtaracaktır.

Her ülke tarafından kullanılabilecek standart bir yüzük çizelgesi olmadığı için satın alacağınız yüzük için hangi ülkeden alım yapacaksanız oranın yüzük ölçülerini baz almanız doğru olacaktır.

Uluslararası yüzük ölçümü tablosunu aşağıdan inceleyebilirsiniz.

Kiloya Göre Yüzük Ölçüsü

Kiloya göre yüzük ölçüsükişiden kişiye değişiklik göstermektedir. Fiziksel özelliklerin yanı sıra kadın ve erkek olmakta parmak ölçülerinde farklılığa yol açmaktadır.

Kadınlar da genellikle en küçük parmak ölçüsü numarası 8’dir. Tabikiloya göre yüzük ölçüsüdeğişmektedir. Zayıf ve ince bir yapıya sahip olan kişilerin parmak yapıları da ince olacağı için tercih edilen takı ölçüsü en küçük numaralar olacaktır.

Kilolu ve iri yapılı bir fiziğe sahip olan kişiler ise parmaklarının kalın ve etli olması sebebi ile genellikle büyük ölçülerdeki yüzükler arasından seçim yapmalıdır.

Standart Yüzük Ölçüsü

Standart yüzük ölçüsüen çok tercih edilen parmak ölçüsü olarak kabul edilmektedir. Bir bakıma standart ölçü, parmak ölçünüzü bilmediğiniz zamanlarda sizin kurtarıcınız olacak niteliktedir.

Standart yüzük ölçüsüile satın aldığınız herhangi bir mücevherinizi büyütme ve küçültme işleminden geçirerek kendinize uygun hale getirtebilirsiniz.

İnternet üzerinden beğendiğiniz bir yüzüğü satın alacaksanız parmağınızın ölçüsünü bilmek size kolaylık sağlayacaktır. Ancak ölçüyü bilmiyor ve o anda öğrenme şansınız yok ise ölçü alanına sıfır yazmanız doğru olacaktır. Bu durumda tercih ettiğiniz aksesuar standart ölçülerde size teslim edilecektir.

Standart ölçüler genel olarak 12 ve 16 aralığında kabul edilmektedir.

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.